BTK KFT. - 1117 Budapest, Budafoki út 111-113. Telefon: (06-1) 204-4394 Tel/fax: (06-1) 203-0113

A sűrítettlevegő-specialista

A sűrítettlevegő-specialista
2016-04-11 BTKspradm8

A BTK Kft. 1993 óta foglalkozik a sűrített levegős rendszerek forgalmazásával.

Ez idő alatt folyamatos fejlesztéssel és termékválaszték-bővítéssel lendületesen fejlődött, így mára minden igényt kielégítő kínálattal rendelkezikdugattyús kompresszor és csavarkompresszorokból , valamint a szükséges kiegészítőkből és alkatrészekből. A megvásárolt berendezésekhez magas szintű szervizszolgáltatás kapcsolódik, a hálózatok tervezésétől és telepítésétől az időszakos karbantartáson át a meghibásodások kijavításáig.

A kiszolgált vevőkörben jelentős százalékot képviselnek a faipari felhasználók, számukra a dugattyús kompresszor és a csavarkompresszorok egyaránt kedvező alternatívát jelentenek.

 

Dugattyús kompresszorok

Olajmentes és olajkenésű kivitelben kaphatók 1–10 lóerős villanymotor-teljesítménnyel, a hordozható barkácskiviteltől a telepített ipari változatig.

A kisebb kategóriába az olajmentes változatok tartoznak. Felépítésükből adódóan nem tartalmaznak olajat, a megfelelő kenést a dugattyú és a henger között teflonbevonat biztosítja, ezért nem igényelnek semmiféle karbantartást. Az olajkenésű típusok egybeépített (közvetlen hajtású), vagy ékszíjhajtású, egy-, illetve kéthengeres változatban készülnek, hosszú élettartamot biztosító öntöttvas hengerekkel és a tengelyre szerelt automatikus hűtéssel.

A legkülönbözőbb igények kielégítésére alkalmasak az asztalosipari felületkezelésben, illetve pneumatikus üzemű gépekkel végzett munkáknál. Természetesen a teljesítményt a tartályméret is befolyásolja, amely 25–500 literig, többféle méretben rendelkezésre áll.

 

Csavarkompresszorok

A legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek, mint azt a teljesítményadatok is mutatják (3–125 LE).

A piacon az egyik legjobb árfekvésű kategóriát a NEW SILVER kompresszorcsalád képviseli, melybe 3–50 lóerős teljesítményű berendezések tartoznak. Főleg kisebb-közepes üzemek számára jelentenek gazdaságos megoldást.

Magasabb teljesítménykategóriába tartozik a AIRBLOK sorozat 50–125 lóerős változatokban-

Alkalmazásukkal rendkívül biztonságos, egyenletes, nagy mennyiségű levegőellátás érhető el, ezért kifejezetten nagyüzemek számára is kedvező megoldást kínálnak.

A hálózatok kiépítéséhez szükséges alkatrészek is rendelkezésre állnak, a legkisebb levegőmennyiségtől akár a 10.000 liter/perc teljesítményű rendszerekig. A hálózat kiépítése speciális eloxált alumíniumcsőből történik műanyag automata vagy réz vágógyűrűs csatlakozórendszerrel. Ezáltal minimális nyomás- és energiaveszteség érhető el, szerelése egyszerű, megjelenése esztétikus.